Всеки начинаещ градинар има нужда от някои препоръки, които могат да му дадат само опитните хора. Това са съвсем елементарни, но понякога много важни съвети, които представляват разковничето на успеха на всяка зеленчукова градина. Ако и вие сте решили да се заемете с производството на собствени полезни био зеленчуци, вижте тези малки тайни. Те със сигурност ще ви бъдат от полза.

1. Преди да засадите лука, го накиснете за 3-4 часа в леко солена вода. За целта разтворете 100 грама сол в 5 литра вода.

2.Ако преди засаждане в земята накиснете семената на краставицата в мляко, плодовете ще бъдат по-вкусни и по-нежни. А ако ги накиснете в медена вода, краставиците ще бъдат по-сладки.
3.Няколко дни преди да засадите в земята доматения разсад, отстранете 2-3 от долните му листа.

4.Първите 12-14 дни след засаждане на разсада е препоръчително да не го поливате обилно. Така кореновата система ще се развива в почвата и растенията ще бъдат по-устойчиви на засушаване.
5. За да защитите доматите от белокрилката, която снася яйцата си в листата им, между редовете насадете латинка от сорт Аляска

6.За да си приготвите собствен органичен тор, залейте 1 килограм зелена трева с 10 литра топла вода и я оставете да се накисне за 1 ден. След това прецедете разтвора и поливайте почвата, като използвате 3-4 литра от него за 1 квадратен метър земя.

7.За най-добра реколта от чесън го насадете в почва, обогатена с торф и малко пясък. На 1 квадратен метър почва сложете 2 кофи торф и 1/2 кофа пясък.

Разгледайте нашите предложения за градината ТУК